• Av. Diagonal 586; 5º 1ª, 08021 Barcelona

 

  • (93) 439 26 79
Barcelona13 Oct. 201723°C

27

April

2016

CAMPANYA CONTRA EL SOROLL

Escrito por
Valora este artículo
(1 Vote)

AFEGEIX-TE A LA CAMPANYA CONTRA EL SOROLL.

Fa poques setmanes vàrem aconseguir que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·les les Llicències d’uns Festivals musicals que es celebren cada any, a Vilanova i la Geltrú. Els Festivals musicals provocaven greus molèsties als veïns, excessos de sorolls, d’afluència de persones, de descontrol, etc.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i els organitzadors dels Festivals s’han manifestat públicament

(premsa, concentracions al poble, etc) en contra d’aquesta sentencia, sota el lema: “NO FEM SOROLL, FEM CULTURA”.

Dons bé, tinc l’obligació de crear un lema en defensa dels meus clients, que, com tu/vosaltres, pateixen els greus efectes negatius d’activitats sorolloses i descontrolades.

Per això, et demano que t’afegeixis al nostre lema: “VOLEM DORMIR, A CASA”.

Si us plau, envia'm un mail, amb la indicació:

M’afegeixo al lema “VOLEM DORMIR, A CASA”,

indicant al peu del mail, el teu/vostre nom i el municipi d’on prové la teva queixa.
Et mantindré informat/da. Gràcies per tot.

Joaquim Martí Martí.
Advocat.

En data 29 de juliol de 2016, es va notificar la segona sentència (de data 13 de juliol) sobre aquest mateix assumte; ara en relació als Festivals FARADAY. Doncs bé, cal celebrar els pronunciaments del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya EN DEFENSA DEL DRET AL DESCANS NOCTURN I A LA PRIVACITAT DOMICILIÀRIA ENFRONT AL SOROLL. Els seus arguments son:

"D'altra banda, de la nostra Sentència no es desprèn cap impediment perquè a Vilanova i la Geltrú puguin celebrar-se festivals musicals, si aquests esdeveniments se saben cohonestar amb la normativa sobre espectacles i sobre prevenció de la contaminació acústica. Per aquesta via, doncs, cap risc, d'esdevenir ciutat dormitori.....

....Però abans de seguir, convindria que repassèssim la situació des d'una òptica merament pràctica: de no haver estat pel nostre pronunciament a propòsit del festival NOVA REGGAE, l'espai "El Molí del Mar" s'hauria vist confirmat com a punt de concentració de tres festivals musicals com a mínim: el NOVA REGGAE; el VIDA i el FARADAY. Tots ells durant el mes de juliol de cada any. I això només per començar; no debades, la defensa lletrada de l'Ajuntament hauria portat a col.lació la possibilitat -prevista reglamentàriament- de celebrar 12 esdeveniments extraordinaris cada any.

És obvi que una situació com aquesta mai podria considerar-se acceptable des d'un punt de vista jurídic. Només caldria que ens preguntèssim sota quina premissa jurídica -respectuosa amb la interdicció de l'arbitrarietat (artº 9.3 CE) i amb el principi d'igualtat i no discriminació (artº 14 CE)- seria possible, dirant un nombre considerable de dies del mes de juliol, imposar, any rere any, un sacrifici no menor del dret a la intinimitat domiciliària, al descans i mediatament a la salut, sempre i invariablement als mateixos veïns.

Comprenem perfectament, fins i tot les reaccions irades dels assidus als festivals concernits davant decisions com la que ens trobem en disposició d'adptar una vegada més; però hem de ser conscients que quan s'ultrapassen els limits imposats per les normes, la presència o permanència de les situacions irregulars només esdevindrà possible amb l'aquiescència, la paciència, la bonhomia, o la resignació voluntària dels beneficiaris de la legislació sobre prevenció de soroll; sabent d'antuvi, però, que sempre podrà haver-hi algú amb un llindar de tolerància més baix i emparat per les normes; i que aquest algú estarà en el seu dret de reclamar la protecció dels poders públics fins a les últimes conseqüències...."

Per part d'aquest Lletrat, no puc més que celebrar el nivell de protecció que els Tribunals atorguen davant les greus situacions que, de vegades, han de patir els particulars que reben els impactes sorollosos d'activitats sense mesura.

Joaquim Martí Martí.

Leído 3794 veces Last modified on

22

March

2018